06-1747 6240 info@hucama.nl

Ouders

Regelmatig spreken wij jongeren die zijn vastgelopen (piekeren, angsten of somberheid) of problemen ervaren en een extra steuntje in hun rug nodig hebben. Op dat moment is er veel moed nodig om een coach te bellen of training te volgen, om hulp te vragen.

Met deelname aan het VRIENDENprogramma geef je je kind het meest waardevolle cadeau: geef ze inzichten en vaardigheden waarmee ze hun moeilijken kunnen overwinnen. Een geschenk voor nu én voor de rest van hun leven.

VRIENDENprogramma
Bij het VRIENDENprogramma (uitgebreid en volledige versie) zit speciaal voor ouders voorlichting over de inhoud van het programma.  Zodat de ouder de jongere kan aanmoedigen om het VRIENDENprogramma toe te passen, wanneer de jongere geconfronteerd wordt met situaties die een uitdaging vormen of moeilijk zijn. 
Ook worden vaardigheden verschaft die ouders kunnen gebruiken om hun jongere te helpen om te gaan met moeilijke of angstige situaties. Hierdoor worden de ouders op een actieve manier betrokken bij het VRIENDENprogramma.  

Faalangst de baas
Vaak wordt in de tienerjaren faalangst ten onrechte over het hoofd gezien.  Deze jaren zitten vol veranderingen en onzekerheden, waardoor faalangst erbij lijkt te horen. Jongeren met faalangst maken zich overmatig veel  zorgen.
Deze gevoelens gaan veel verder dan de typische gevoelens die passen bij de situatie en je kunnen helpen om te focussen en alert te zijn. 

De training Faalangst de baas,  leert je hoe faalangst werkt en hoe het ervaren wordt, je leert vaardigheden om het denken om te buigen, gevoelens te herkennen en actie te ondernemen. Zo wordt een blijvende positieve verandering gecreëerd. 

Lees meer over